Thursday, August 19, 2010

siri baju raya - irsa & ziya

I have been out of the loop for quite sometime, I have been terribly busy in the office and at home plus masuk bulan puasa mulalah si tukang jahit sibuk. sibuk siapkan baju raya. . walaupon sebenarnya dapat tempahan untuk baju raya tu dua bulan sebelum ramadhan lagi. biasa nih, suka procrastinate. haiipp!!

ok, berbalik ke baju raya, my old friend, aznisyuhada,kawan masa skool dulu, wanted dresses for her princesses. antara azni punya specifications/needs statement for the dresses are:
-kain(yg diberi) looks good when dah jadi baju
-flare type design and sleeveless too
-something simple & sweet & girlish
-dress adik: suitable and confortable for little baby
-dress kakak: kakak punya buat kembang2 ala princess
-serah 100% on design to u coz i believe in you <-- ayat ni paling tak tahann..ekekek , tapi azni pon mangaku ini ayat power + bodek haha...



full circle dress for irsa. fully lined sebab fabric material yang nipis/jarang.
cantik kalau irsa buat twirling macam pwincess :)


dress for baby ziya


another dress for ziya
untuk ziya, since she's still a little baby, dan baby mesti baring most of the time kan. i pilih design yang paling selesa untuk baby.


comel je dresses ziya.on second thought, adakah baju-baju ni muat dengan irsa yang chubby iteww. harap-harap muat *pray*

i've been getting a lot of positive feedbacks for my handiworks. Hope all those words are truly from your heart.
This is feedback i received from Azni (via sms)
"lovely, lovely, lovely.. suka giler..x sangka kain tu boleh transform jadi cantik. nak order dress lagi. thanks a lot babe!"

me: to azni & all, thanks for your support ♥ mmuahhsss



15 comments:

Diamilikku said...

memang sangat cantik dura..
aku jeles nih sebab duk jauh dari hang..kalau dekat confirm dah aku tuju pi kat hang tempah mcm2...

MamaDaniel said...

untung ada baby girl ek.. buleh order dress yg canteks & twirl macam pwincess... *jeles gak la dalam hati kecilku inih....* hehe.. ;) ;)
kain lining kaler putih tu ada design ke? nmpk mcm ada bunga2 kecik.. btol ke pandangan mata rabunku ini?

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku igt hang nak buat surprise kat anak aku ka..dah nama irsa juga...heheheh
aku dok kata nak tempah dgn hang tp smpai la x tempah2 lg..tunggu lps raya kot.sure hang bz la ni.

anyway..mmg cute dress anak azni tu.

lia said...

comel sangat!!memang kena sangat gabungan polka dot dan stripes tu..harmoni je tengok...

Zura said...

Gorgeousness!! You sew the best sets dear!

Drama Mama said...

i hafta say....SERIOUS CANTIK! exclusive...takdak orang lain dah pakai camni. cantiik la make more and sell!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

DiahRothman said...

Durra, truly lovely............!

Azni Aziz said...

owhh anak-anakku la tuan punya dressess yg syomell, santekkk, cute ini...it's really truly, sincerely from bottom of my heart. Dah la aku agak doubt dgn fabby yg aku bagi ni (sempat la ubah fikiran sejam, dua nak tukar kain lain...ehehe). tapi tu la bagi kat tukang jahit POWER mcm hang ni apa saja possible..Irsa excited fitting siap pi jln2 luag umah nak tunjuk kat org...tambah excited bila dia tgk ada pairing ngan adikk...
anyway dresses ziya tu pemakaiannya mmg tidak boleh dilengah2kan...agak merisaukan tgk size dia vs size baju eheheh...till next order babeh.

d u r a said...

Sone, thanks. la ni tak yah jumpa dah sone,everything di hujung jari. thanks to technology :)

Zila, mmg betul kain tu ada bunga2 kecil. mata u belum rabun la. beli kat nagoya@rm10.80/m. cantik kain dia :)

Eza, a ah la, hang, azni & ieta ada irsa.. eh eza, hang kan nak tempah smocking gown/dress. ntah bila la aku nk jahit smocking huhuhu..

d u r a said...

Lia, thanks. dots & stripes mmg kawan baik :)

Zura, thanks dear ♥

Drama Mama, thanks. memang teringin nak jahit banyak2, tapi ada limited time & energy T_T

Kak Dee, thanks sis ♥ ♥

Azni, soooo glad hang suka. double happiness bila irsa pon suka :D
eh, jgnla kata power..malu ai... saiz irsa aku agak confident sebab sama age ngan safiya. saiz ziya mmg aku in doubt. hang kena cepat2 pakaikan utk ziya, takut boleh pakai sekaili aje..hihi.. :)

Little Mama™ said...

cuteness!

ada fabric giveaway at my blog ;)
http://littlemamadiary.com/fabric-giveaway-mama/

Princess Closet said...

really lovely Dura, matching sets but different styles, pasti semua pandang beberapa kali :-)

zu_e9 said...

waa...mmg sgt cantikla akak..
jelesnya...huhu

Naddiea said...

oiiihh durra,aku sgt2 jeles okay.hasya keluaq dulu tp ziya yg dh tempah baju.advanced sungguh azni nih noo..anyway,design n material mmg sgt match.thumbs up to the puan tailor.lepas raya aku nk tempah baju jugak buleh?????puhlissss...

IMAN said...

Durra,
i ada kain tu set kaler purple. i mati kutu xde idea nak buat apa..nipis..

tup2 nampak u combine n jahit menjadik sgt. cantik! bolehlah i tiru nanti :)

Related Posts with Thumbnails