Tuesday, September 7, 2010

siri baju raya - alya #1

pink + purple dress with big bow


concealed zipper at the back with purple candy button for closures.

for sweet Alya, little daughter of Salwana, my lovely, returned customer.

8 comments:

1na said...

Cantik la. Pandai dura jahit.

Akak masih merangkak2 lagi hehehehe.

Baru jahit sarung bantal dan pyjama pants kat my boys dah kembang setaman...

hahahahahah

Selamat Hari Raya
Berhati2 di jalan raya =D

d u r a said...

thanks kak 1na,
mula2 memang le merangkak. tapi bila dah lama2 tu boleh le berlari. tapi takdela sampai tahap pecut lagi :)

Selamat hari raya!

Nuno Lady said...

DURA.. sangat cantik and so sweet.. nak la belajar jahit concealed zipper on dress

echa said...

cantiknyer...mintak jahit baju cam ni jugak boleh tak?

Haida Hussin said...

so sweeeett!! geramnya tengok. bhgian skirt tu cantik je beralun.. kembang payung ke?

Liza Azman said...

Really nice dress, warna fabrik matching...Only the bow ribbon is too big (my opinion). But your jahitan look neat and well done. Hope will be able to sew neat just like you!

MamaDaniel said...

owh...my...goodness..
cantiksssssssssnyerrr..
saya jeles..
agak2 kalo makcik2 yang pakai dress mcm ni cantik tak ek? huhu... harap belum terlambat.. hehehe...

sungguh untung adik alya itu...

d u r a said...

Fit, thanks :)
concealed zipper tu senang saja once u dah try. yg penting ada tapak conc zipper.

Echa, boleh. tapi untuk toddler lah, bukan untuk u hehe..

Kak haida, aha.. akak sebut kembang payung baru teringat istilah malay-nya. sebelum ni dok sebut 'flare' aje :)

Liza,my 4 y.o girl pun cakap benda yg sama to me. she said the bow is too big & kalau buang 'ekor' kat bawah tu laagi cantik hehe..

Zila, err untuk makcik2 mcm tak seswai la especially bila ada bow besar tu, mcm kelakar aje hihi..

Related Posts with Thumbnails