Thursday, December 10, 2009

Top and Pants

Haih.. tak habis-habis lagi dengan fabrik epal ni...

Disebabkan suka sangat sebab dah pandai buat dress yang senang + ada kain lebih, saya buatlah top ni. Menggunakan pattern Simplicity 3511, iaitu sama dengan dress haritu cuma view yang berbeza dan ada ubah sikit-sikit(e.g: instead of gathered, i use box pleat), inilah hasilnya..


Kain bercorak epal ni saya beli 1 meter sahaja. Jadi bila dah buat dress haritu, tinggal baki ngam-ngam untuk yoke..


..dan band untuk kaki seluar..



..dan applique yang comel eh comot sebab jahitan tak kemas T_T




16 comments:

Diamilikku said...

OMG.......dura....aku jeles gila nihhhhhhhhhhhhhh.........

Naddiea said...

dura,wah terer la hang jahit menjahit ni.aku ni teringin nk tunjuk skill menjahit tp apa kan daya,x dan dengan anak2 yg lasak tu.

ietafakyra said...

wwooowwwiiieee...bestnya! silap haribulan aku pi terjah "kedai" hang...bukan jauh mana pun. address plzzzz! hihihihihii

d u r a said...

sone,
heheh..jangan jelesi daku..tak terer tera mana pon aih...

nadd,
tunjuk la skill hang..tunjuk la tunjuk la..boleh nanti xchange idea ke pattern ke apa..

ieta,
ahaha..dekat je naik basikal pon boleh..nak kata kedai tak bleh lagi ah, sebab tak jual pape. sewing studio boleh la kot..

Zura said...

super cute!! cantik sangat durra!

Maya said...

cantik sungguh..

neeza said...

sangat cantik, kemas dan creative.. saya suka! :)

Mimi Sharif said...

Dura,
Tah ler ingat lagi tak saya nih...
Apa pun, nk puji dgn hasil kerja Dura...
Cun sgt....
Baguih2...
Keep it up....

K Wa said...

Durr...very the chomelll dress itu..aku dh p jenguk kedai kain kt sini..tiba2 aku jd mcm org bengong bila tgk kain utk craft yg sgt lawa2..pusing kiri nampak button2 yg penuh tersusun kt dinding kedai..pusing kanan tgk lace & ribbon plak..owwhh tidak..mcm nk terbang p heret tgn hg kesini..berejam aku membelek..tau2 ank aku teriak bersungguh2..adusss..last2 aku sempat rembat lace, ribbon & button ja..len kali aku p lg cr kain plak..

d u r a said...

Zura, Maya, Neeza,
THANKS!

Mimi,
rasa cam ingat..

KWa,
terbangkan aku ke sana pls...

fham5579 said...

rasa nk reyau (buleh x) psl sweet n comei sgt hasil keja hang ni durr...

d u r a said...

hanim,
since anak hg sume boy,aku nak cuba jahit untuk boy la pulak.asyik buat untuk girl je :)

aRniNasiR said...

sangat2 cute both dress pun.. erk.. boleh tau tak camaner nak dapatkan simplicity nyer patern tu? my email: deemumtaz@yahoo.com. thank you yer durra.

d u r a said...

arni,
thanks.
say beli simplicity pattern tu thru http://spinningspool-shoppe.blogspot.com/, masa ada pattern sale. tapi sekarang shop dia berehat sebentar. kena tunggu tokey kedai (Lynn) bukak kedai dulu la.

Anonymous said...

bangganya dura....nengok hasil reja hang ni...leh wat duit ni weiiiii

d u r a said...

anon,
siapa di sana?

Related Posts with Thumbnails