Thursday, October 14, 2010

birthday


9 Oct haritu Safiya genap 4 tahun. mesti nak celebrate birthday kat taska dengan kawan-kawan kan? memandangkan 9 oct hari sabtu, maka sambutan kat taska ditunda ke hari isnin 11 oct.


 antara jajan yang ada dalam party packs. owh sungguh tak berkhasiat. alaa.. sekali sekala bolehla ye.




bithday cake safiya mama lupa nak snap pic pulak. yg ni birthday cake mama haritu, ayah belikan. kali ni taknak tulih nama, nak tulih date. ada sesiapa berkongsi tarikh lahir yang sama?
setakat ni i share birthdate dengan my cousin, my s.i.l, my cousin's wife, my second cousin, few friends..ramai tau birthdate on 26 sept :)


ok, part yg ditunggu-tunggu.. jeng-jenggg...


a birthday gown!! made by mama with TLC
safiya loves purple. dia request baju warna purple.
last friday baru kalut pegi cari kain untuk buat baju safiya. cari kain satin sebab nak buat baju macam princess mesti kain yg shiny & glowy iaitu satin kan. unfortunately takde lace yang cantik in purplish hues. kain yang ada embroidery tu, tahu tak kain apa yang i beli?



kain curtain! to be precise daycurtain wuahahaa..
tapi bila dah jadi baju nampak cantik kan..tak nampak macam kain curtain kan..cepat cakap YES...please...



birthday princess yang dah penat nak tido pun taknak bukak baju princess dia. perasan tak, barbie pun berbaju purple jugak :)


Safiya, you are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are grey. mama ayah adik love u ♥ ♥ ♥
tiba-tiba emo sebab my lil baby comel manja dah besar dah 4y.o *sobs*

safiya & gigi 4 batang


safiya & gigi 2 batang




safiya takde gigi
guess how old was she?


15 comments:

Liza A. said...

HAPPY BIRTHDAY SAFIYA...she is so cute..masa kecik2 tu nampak comeiii sangat2!!!

working mom... said...

happy bufday lil safiya...auntie doakan moga safiya membesar menjadi anak yg solehah dan cerdik bijak pandai gitew...hehehheh :)

Azaidris said...

Happy birthday Safiya & mama Safiya :).
Kalau mama yang jahit..tak mustahil kain curtain pun boleh jadi gown yang cantik . Marbelessss!!!

Cik Puan Gaban said...

Selamat Hari Jadi Safiya yang comel mcm mamanya..ngeee...gaunnya sungguh wow!!!

fham5579 said...

Happy Birthday Safiya dearie...alalala..pose dia yg pakai gown purple yg cantik itew mmg mcm dora the explorer...selimut irfan gambar dora la..nak tak??/hehehe...
dura happy belated birthday gk utk hg walau lambat gila dh..aku x penah lupa birthday hg tp aku ter lost lg no hg nk sms...tau saipa aku ingat? psl aku ingat kita pmr dlu 1st day adalah birthday hg...hahaha......

MamaDaniel said...

happy birthday Miss Buttercup Safiya..
dah anak dara dah... :)
tgk2 tak lama lagi cik dura buat post dpt menantu plak... *wink wink*
tomorrow turn my boy pulak.. kena sambut kat taska jugak sbb mama dia dah janji.. hehehehe

Naddiea said...

Happy Birthday Safiyya!!!!!sekejap je dh besar kan...same ngan hayyan.next jan hayyan dh 5 taun.dia dok counting bila dia nk 5 taun sbb nk pegi preschool.nanti hang ttgu safiyya nk masuk 5 taun mesti lagi sedih.issskk...no longer baby dh..

d u r a said...

thanks auntie liza :)

auntie ila, thanks for the wishes. aminnn...

naza, masa beli kain curtain tu, org yg potong kain tu pun heran kenapa beli sikit sangat. malu nak bagitau nak buat baju huhu. if only dia dpt tengok hasilnya..awww..puji diri pulak hehe..

cik puan gaban,thanks a lot esp. tang part "safiya yg COMEL MCM MAMAnya" teheeee...:)

hanim, thanks dear.
masa skool dulu mmg birthday aku selalu time exam kan.pastu mama ayah kakak aku bawak kek besday sama2 share kat hostel.ahh rindu zaman hostelife :)

Zila, pejam celik pejam celik..sungguh cepat masa berterbangan(time flies) bb yang kecik dulu dh jadi anak dara & anak teruna dah kan :)

d u r a said...

nadd,sama la umoq safiya & hayyan. tua bulan je. sedih no.. taun depan dah masuk preschool. tsk..
tapi hayyan mesti seorg big bro yg independent. dah 2 adik dah. safiya ni dok manja lagi ni..

zu_e9 said...

kak durra,
mmg cantikla gaun princess tu..
kemas tui akak wat..jelesnya..huhuhu
wlpn kain langsir tp dah jd bj org xtau pun..very2 cute bila tuannya pakailak..hemm...

yang jauh di sana said...

hepi besday safiya...kain curtain pon lawa...durra aku kena tabek spring kat hang...cantik...kalau hang tak habaq aku tak tau pon itu kain curtain... :)

iEtaFAkyR@ said...

owh besday gurl sgt cumil!!!! epi buffday to both safiya n mummy safiya jugak.... sgt touch bila tgk anak2 membesar bagai johan.... kejap ja kan! *sob*sob*

Diamilikku said...

happy birthday safiya and durra...huhuhu..aku syahdu baca ayat hang yang last tu....skrg anak aku 2 tahun setengah pun tapi bila react macam budak2 besar aku dah rasa rindu dah ngan zaman baby depa..dan2 tu pikiaq nak tambah anak....hahahahhahaha

Sue a.k.a Mrs SM said...

hepi belated bezday safiya.... sorry auntie lambat wish......... be a good girl okey... Muaaaahhhhhhhhhh

d u r a said...

zu_e9 & cikgu eta yang jauh di sana, thanks dear. kain curtain ni banyak yg cantek2. harga pun murah :)

ieta & sone, tq for the wishes. memang agak emok mengenangkan anak2 dah besaq. rindu zaman baby depa. tapi sendiri mau ingat jugak bahawa diri ini sudah tua huwaaa..

sue, thanks . tak kisah cepat or lambat. it's the thought that counts, rite?

Related Posts with Thumbnails