Thursday, October 7, 2010

:)

Assalamualaikum wbt pretty people :)

first of all, I would like to apologise to my friends and readers, that i seems to ignore this blog for so long.

 i've found myself wrapped in post-raya mood these many days, iaitu makan-makan-makan-openhouse-kenduri kawin-tunang-merisik- makan lagi dan lagi, etc..

lepasni, insyaallah i akan jadi rajin update blog plus blogwalking if time permits, okay :)

....

 

Anyhow,

today, i am presenting..



Tadaaa...



 

new crews in my sewing studio

yang kecik tu, comot sikit badan dia. bought at discounted/best buy price rm100.
yang hitam tu pun best buy jugak, harga rm90.beli kat tempat biasa la..jalan kenanga.

 

now I have 3 mannequins(the other one is not in picture) in my ever-crowded sewing space. Over kan? ! To reduce the crowdedness, I akan simpan satu elok2 bawah katil. till then, tata!



 



12 comments:

MamaDaniel said...

:)

jeles tgk mannequins cik dura...
tapi kalo saya beli pun nak buat apa.. saya bukan pandai jahit gaun...(kena belajar gak la kan kalo nak ada mannequin ni..kan..kan..)

hehe..

:)

Naddiea said...

uitt dura rindu entry jahit2 hang.anyway sakan no syawal hang dgn bertunang merisik kawen semua.hehehe..

nai said...

ala..
nak manequin jugak.. tapi tak pegi2 lagi beli kat kedai.. wah simpan bawah katil ek, tak takut ke nanti macam ada 'body' kat bawah katil. biarla dia berkawan2 kat studio tu..

Nuno Lady said...

Dura...sama ler manequin kita... satu hitam dan satu putih.. high five siket.. hihi..selamat berkarya dan terus berkarya...

d u r a said...

zila, tu mesin jahit baru dah ada tu..tak lama lagi pandai la buat gaun..tunggu la dapat bb girl nanti, ha hari2 jahit gaun :)

shepah, bulan syawal yang sungguh sebok..mana taknya, kenduri merisik, bertunang , kawen semua nak buat lepas raya.tu tak masuk lagi, anak sedara semua pon nak lahir lepas raya jugak hihi..:)

nai, aishh sebut mcm tu terus tak jadi letak bawah katil. seram pulaks huhu..

fit, HIGH 5!! calit..calit..
dah ada mannequin baru ni, ada suntikan semangat nak jahit. dok tunggu ada masa free aje ni :)

yang jauh di sana said...

aku kain hat beli semeter rm 2.50 nak belajar buat baju kurung masih dok terbengkalai projek tuh...dah leh masuk senarai projek sakit dah...first aku belajar buat baju kurung potong ngan kawan2....jahit leher besar amat...kain pon saiz bapak jin punya la besar pinggang aku buat...sec time aku potong sendiri kain,spoil pasai aku cuma dapat tangan sebelah saja...padahal aku dah beli kain 5 mtr(kes amatur)...dura cuba hang bagi angin sket kat aku bagi ada semangat nak menjahit nih.... :)

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

kalau aku seram pulak nak letak manequin kat rumah..satgi terbayang bukan2. hahaha. saja provoke hang. dura, bila buat entry baju baby lagi.

d u r a said...

eta, mai aku nak habaq satu rahsia kat hang...ssyyhh *bisik* aku sebenaqnya tak pandai jahit baju kurung.org kata jahit baju kurung yg paling senang sb jahit lurus je.. aa ok mmg senang time jahit, tapi tang nak potong kain tu takut gak, silap. aku bantai je eta. asai boleh pakai udah..hang praktis lama2 terror la nnt.kalo nak semangat, selau la bukak blog jahit menjahit ni. berkobar-kobar nak menjait bila tengok org jahit, i tell youu..

eza, hang mmg saja jek dok provoke aku no.. tapi takpa, mannequin tiutakde kepala, so aku bayangkan mcm hanger je la..ahaks :)

misa said...

salam..


dura,
jeles tgk manny u.. i nak jugak.. uwaa..

(tapi takut kene jeling ngan mr hubby)

iye laa.. gunting kain, lepas berbulan2 nanti baru jahit.. mmg status projek sakit.. sakit hati dan sakit mata yg memandang :p

sokong.. nak carik semangat, kene rajin bukak blog jahit menjahit :p baru ada semangat datang :p

d u r a said...

misa, maybe u kena beli mannequin/dress form dulu jugak kot. ada semangat nak jahit baju bila nampak manny tu tak berbaju wahaha..
happy sewing!

Marlene Anna Malek said...

Hi! I've been searching for manny jugak.. Jalan Kenanga dekat betul ngan my office.. time je xde nak pegi..

http://sweetheartstduio.blogspot.com

Marlene Anna Malek said...

Hi, I;ve been searching for manny jugak..jalan kenanga dekat je ngan office, tp x de time nak pegi..

love your manny even dak kecik tu comot..i want one!

http://sweetheartstudio.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails