Friday, January 15, 2010

a patchwork of cribbed ideas

Tajuk entry yang tak ada kena mengena dengan entry ni kecuali perkataan "patchwork" tu. Tak kira, nak letak jugak.

Dah lama tak buat patchwork.

So, pada suatu hari yang tenang (tanpa gangguan dari anak2 ), saya keluarkan tiga pembantu patchwork saya -->rotary cutter, rotary mat & ruler dari beg giant saya tu.
 Kalau tak ada benda2 ni pun boleh jugak tapi agak lambat la kerja saya.

Lepas tu saya potong kain jadi bentuk segitiga banyak2 dan sedaya upaya cantumkan segitiga2 tersebut dengan seam betul-betul 1/4 inci.

Masa sambungkan segitiga tu saya dah tak potong benang dah, jahit terus aje. Save time..


The rest is history.

Alhamdulillah, dah siap table runner yang dah lama nak buat.





Nota: Jika ada fabrik yang saya malas nak jahit, saya framekan aje.
Macam kat atas ni -->fabrik dari Ikea yang dah selamat jadi wall deco :)

4 comments:

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

very creative la...ada gak manfaat utk deco rmh sendiri. keep it up gurl!

MamaDaniel said...

salam kenal cik durra... cantik la runner tu. tp saya suka la jurnal menjahit u tu.. very cute.. ^.^

d u r a said...

Eza, thanks.. bolehla save money sikit2.

MamaDaniel, salam kenal to u too.
Jurnal tu time takde mood nak pegang machine hihi..

Ielaz said...

thanx dura masuk blog sy ...tukar link k...

www.namichancraftactivities.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails