Tuesday, March 9, 2010

Dora The Explorer naik Firefly



Dora and Safiya.
they do look alike ..kan *giggles*

one little girl who had two cups of mango juice, one cup of grape juice, two packets of peanut and a muffin during the 40mins journey balik kampung..*slap forehead*

and spilled the mango juice on mama's seat *sigh* sabar je lah..

But, she was so nice to fasten her seatbelt all by herself withour being told to do so :)


9 comments:

ietafakyra said...

damia punya balloon dora nih baru pecah semlm sbb kena kipas siling...tu la pepandai pi buang besi pemberat itu, dh terbang! *sigh*... wei, bebudak skrg sudah pandai rules & regulations. hihihiii...

d u r a said...

ieta, safiya pulak pantang nampak balloon mesti nak beli. Dora ni bukan yang terbang punya.kalao tak dah terbang sama dengan awan dania huhu..

Naddiea said...

dura,mmg sama la muka safiyya ngan dora.especially kat rambut tu.comel!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku x besa lagi naik firefly..apa rasa dia weh. bergegar kuat x? di manakah emir dgn encik suami ketika ini?

d u r a said...

Nadd,rambut tu la yang menyamakan depa hehe..

Eza,ni first time aku naik Firefly. rasa dia? ok , aku compare ngan airasia:
-flight kecik 19 row shj.
-masuk & keluar ikut belakang (sebab luggage depa sumbat kat depan). so, kalau ada anak kecik, depa bagi seat yg belakang2 la senang nak keluar masuk, x perlu jalan jauh.
-snacks & drinks free. ni yg best.
-gegar sket sebab dok belakang kann..
-airport dekat(subang) as compared to LCCT jauh.
-max luggage sorang 20kg. airasia 15kg je, pastu charge 1 bag rm5 pulak tu :(
-infant fee rm30, airasia rm50.
-heh banyak lagi lah..kalu rajin nanti aku wat entry pasal beza firefly & airasia ok.
Oh ya, emir & en. suami di seberang seat sana..emir sibuk nak makan peanut :)

LynnAmalina said...

hey babe, i dah lama pangkah airasia.
no offense to airasia fan.
never try firefly sebab jauh dari rumah my mom pulak.
but i RELA bayar extra naik MAS dari naik yang merah-merah tu!

and totally agree - Dora tu sama macam Safiyya. habislah lepas ni everytime tengok Dora mesti ingat Safiya!:)

d u r a said...

Lynn,
it seems like u pernah ada bad experience ngan AA.. hmm care to share?

lepas ni tengok Dora teringat Safiya ok!

LynnAmalina said...

Durra dear!
don't get me started on A**A!!
it was so BAD i swore i WILL NOT spend a dime on A**A anymore!!
if you really wanna know, i will gladly PM you my story.

InfantiaHouse said...

baby yg comel, umur bape thun???.. try la masuk contest kat sini.. infantiahouse.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails