Friday, July 23, 2010

yukata

i'm green with envy seeing my lovely cousins in their handmade yukata(summer kimono).
cantik sungguh.........yukata itu.
iti & syamil @ bon odori 2010 festival

nak pakai yukata jugak.
so, i pinjam iti punya sat (without her knowledge actually, sorry iti)..

shy mama in yukata


yay, dapat pakai yukata.
tak tau kenapa kena selit kipas tu kat belakang.
can anyone enlighten me, preetty please ♥

11 comments:

Diamilikku said...

kurusnya hang durra...
comei yukata tuh

MyBotanG said...

you look pwetty in the yukata (x dpt tengok depan, blakang pun jadik ler... heheheh)

As for the fan, x sure la if a sejarah behind it, but rasanyer x semestinyer sangkut kat blakang tu.. ramai jugak yg bawak folded style fan tu and selit kat depan belah tepi..may be it's just style

Diana said...

cantiknya yukata hang tu!but bukan cotton kan?usually yukata cotton coz pakai time summer panas. pasal kipas tu, rasanya takde aper sgt just cantik and selesa letak kat blkg dr dpn.lgpun diorg ni sumer bende letak kat blkg, topi mcm petani tu, anak, bungkus bekal mkn...
p/s:aku tgh jeles hang kurus kering

d u r a said...

sone, hah illusi optik tu..pakai itam mmg nampak kurus haha..

sue,thanks dear.tengok depan tak pweety sebab takde kipas hehe.. i'm sure u pon ada yukata kan..

dd, yg aku pakai tu bukan cotton. kain mcm baju kurung satin je. tak tau la silk ke satin.yg cousin aku pakai tu cotton. btw, lawak la bila pikir balik mmg japanese suka letak sumer benda kat belakang lol..

Mrs SM said...

serius kuruih hg la nih.. hehehe
jeles sguh la...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

dura..dari belakang aku igt heroin winter sonata tu yoo jin. .sekali silap da sbb dia bukan jepun...siyes hang nampak muda even x nampak muka.

fham5579 said...

hg dok wat galak pa ni durr..apalagi dh suka silala jahit cik puan dura yg kreatif yerrr..

oit dura, br ni aku pi kedai kain cari kain nk wat cadar sarung bantal for my new bb, tgk kain2 trus teringat hg...hahahah...
aku pi kedai kain koro ja la (bkn ikea) hahaha....tewah kt the mines..cantik2 gk kain kt situ
aku amik ja corak abstrak bunga2 pink terang...hahahah kalau boy hantam sajalah labu

BoeyJoey said...
This comment has been removed by the author.
BoeyJoey said...

so beautiful (the yukata & you!) i wish i knew how to sew a yukata... kids will look super cute in them :-).

a.n.i.Q.u.e said...

wahh comelnya shymama ... walaupun dari belakang !

d u r a said...

thanks guys :D

Related Posts with Thumbnails