Friday, July 2, 2010

buku jahit jepun

walaupun tak faham langsung bahasa jepun apatah lagi tulisan jepun, 
nak jugak
nak jugak jugak 
beli buku jepun ni.

kenapa saya pilih buku ni, tidak buku-buku yang lain?
sebab covergirl dia cute.

antara projek-projek dalam salah satu buku
mahal jugak buku ni.
satu tu dalam rm eightysomething
yang satu lagi rm seventysomething.
beli di kinokuniya klcc
nak cepat sebenarnya. terus aje grab yang mana rasa berkenan.
tak sempat nak belek-belek lama-lama dekat shelves.
sesapa yg nak beli tu dinasihatkan peep into the pattern dulu supaya dapat patterns yang tak berapa serabut so fikiran pun tenang tak serabut nak trace paterns.
sekian.terima kasih kerana membaca. 



13 comments:

a.niza said...

k/niza pun suker buku jepun, klu di kkino leh duk berjam2 bukak satu satu kat craft section tu...enjoy yr new purchases.

Naddiea said...

ye la durra..cover girlnya sgt cantik weh...bakal supermodel jepun ni..

weh buku ni nmpk best tp x paham..x pa la lets the pics tell the story kan.

Maya said...

ahaha... memang betul comellah.. kalau saya tgk pun nak ambik jugak...

saya bekenan kat dress 26/76 tu.. sgt sweet walaupun simple..

iEtaFAkyR@ said...

uuishh... how i wish i can sew like u. from there aku bleh belasah jer beli buku2 cantik cenni. kalo aku beli, aku bukak library...hg mai la pinjam. nak?? hihihihii...

n.a.i said...

rasa jelesnya.. nak jugak pegi kinokuniya, borders, mph tengok buku-buku craft! ..kat sini kedai buku fofuler jelah yang ada ;P

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

x paham tgk direction cukup la..sure tgk gambaq pun leh paham

arigato gozaimatsu...

MamaDaniel said...

anak jepun tu mcm anak patung la.. hehe.. kalo x paham xper.. dictionary kan ade... ;) & bleh refer kat cik sue-mybotanG.. hehehe.. slmt membaca & menjahit..

nuhaz said...

nuhaz pun klu g kedai buku rs nk beli je sme buku craft yg dijual.geramm tgk tp pk2 blk bile nk buat xjd gak beli..(tp kdg2 'terbeli' gak huhu)

nnti amik award mr happy kt blog nuhaz ye..

http://nuhazcollections.blogspot.com/2010/06/award-from-fiza.html

asuharAsuE said...

hehe, saya pun dok giler beli buku2 ni walaupun x tau baca, membuatnya tak terbuat2!hehe..tapi puas jugak bila dah cuba 1-2 pattern dlm tu. sekarang ni, biasanya kino akan bagi 20% kalau kita beli 2@lebih dari 1 magazine/mook/buku. yg penting kena ada stiker 20% tu lah.

happy sewing, i wish i can sew as much as u! gambate!

d u r a said...

kak niza, ye lah kalau dok di kino, satu hari belek buku pon takpe. tapi dulu bujang boleh le buat mcm tu, sekarang ni, baru nak selak sehelai dah ada yg tarik baju nak balik..huhu..

nadd,sebab covergirl ni la terus aku judge the book by its cover. tapi dlm tu byk srawings step by step. tak paham baca jepun pun boleh paham baca drawings hehe..

maya, design dress tu memang cantik walaupun simple.harus dicuba nanti :)

d u r a said...

ieta, bila nak bukak library? boleh aku singgah taman astakona hang heheh..

nai, u kena ambik cuti satu hari nak mai kedai buku.wah gigih kan, demi kraf terchenta ;P

zila, selagi boleh 'baca' drawings tu, insyaallah paham lagi. tapi geram jugak ada hidden ilmu jahitan di situ. take, kalau geram sangat nak tahu jugak, sifu yg paling sesuai definitely SUE hehe..

d u r a said...

ieta, bila nak bukak library? boleh aku singgah taman astakona hang heheh..

nai, u kena ambik cuti satu hari nak mai kedai buku.wah gigih kan, demi kraf terchenta ;P

zila, selagi boleh 'baca' drawings tu, insyaallah paham lagi. tapi geram jugak ada hidden ilmu jahitan di situ. take, kalau geram sangat nak tahu jugak, sifu yg paling sesuai definitely SUE hehe..

d u r a said...

AsuharAsue, yup betul tu. yang buku lagi satu saya dapat 20% discount sb ada sticker tu. gambate!(erk maksud apa tu heheh)

nuhaz, ikut hati & nafsu mmg semua nak ambik. tapi jadi mcm ni la, beli je, jahitnya entah bila hehe.
anyway, thanks for the award :)

Related Posts with Thumbnails