Monday, April 5, 2010

Baju Tidur #1

I finally finished Emir's PJ set.
I just love this IKEA fabric print.

Here it is. The fruit of my labour.

The Shirt

The Pants
The Collar close-up..
Yay! i did it..beautifully.. *perasan*

Front View

Right Hand Side View

Left Hand Side View

Hey-See-My-Collar View

I-want-to-sleep-oledi-loh.. View

♥ xoxo ♥

21 comments:

azie said...

yes, u did do it beautifully. love the material!

Zura said...

Wah so cute!! Ok I jeles dengan dat perfect collar dura, very nice job indeed! :)

nuhaz said...

mmg cute...kreatif tul...suke2 :)

Pianina said...

suwet nyer...

ietafakyra said...

gud job! ni pun bleh order dak??? hiihihhi... ping me for the rate. aku suka bebudak pakai pj.

neeza said...

cantik.. cantik.. sy suka! :)

suzie said...

sgt kiut..n sgt kemas. i pun ada plan nak buat utk the boys cuma lom ada kain yg sesuai utk boys. Durra guna apa2 pattern x? coz this one looks like yg dlm buku pattern jepun simple+one tu

d u r a said...

azie,
thanks. i love the material too :)

Zura,
hehe takde lah perfect..kalau tak ada bias tape to cover the joining between collar & bodice, memang huduh jadinya. ni mujur bukan stand up collar neh. kalao stand up collar memang fail terus huhu..

nuhaz,
thanks..cute kan..prints dia tu.. :)

pianina,
thanks :)

ieta,
buleh order tapi masa kena bagi lama sket huhu :P

neeza,
saya pun suka!emir pon suka!thanks anyway..

suzie,
thanks. i guna one of the patterns dlm Ottobre.tak ingat which one sebab dah lama potong kain ni pastu tinggal. instructions in Ottobre simple sangat. banyak kena figure out sendiri. i takde jap book, maybe sebab takde kesabaran nak mengkaji gambar dlm tu hihi..

* a i s y a h * said...

waaa.. chomelnye~~ :) sgtler kemas tgk collar tu.. :) good job!

My Botang said...

2 thumbs up!! nice job!! and love the cute fabric.. the model pun sporting jek menggayakan pj baru :D

Sharifah said...

cantikkkkkkkkkkkkkkkkkk ... kolar tu sgt kemas... :)

lia said...

wah! cantik sangat2..especially collar yang kemas tu..hai, bila la nak try buat PJ set mcm ni..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

dura nak order gak tapi nak order smoking dress...ngeeee...

d u r a said...

Aisyah, thanks.. i suka u jahit collar with collar stand tu. looks so pro.

Sue,thanks. model tengah mood baik hehe..

Kak Pah, tq :)

Lia,tq. try la buat :)

Eza, sabaq no.. baru nak belajaq pleat untuk smocking dress huhu..

Sellynna said...

cantiknya.. kemasnya... dura ade tutorial tuk jahit pyjama cam ni? kita byk kali try tp asik fail jek.. especially tang collar tu.. slalu terbabas..

Diamilikku said...

weh aku nak order gak...aku suka tgk anak2 pakai pj...huhuhu....hang nih asyik layan ieta ja..aku duk jauh hang tak mo layan naaaa

a.n.i.Q.u.e said...

Sweet oh so sweet ... and it suits ur son Emir just fine ..

:-)

zu_e9 said...

cantiknya.....

d u r a said...

Sellynna,
sori la takde tute la untuk buat pyjama ni. tapi untuk jahit kolar boleh refer kat blog aisyah ni http://sewmeperfect.blogspot.com/2010/03/boys-button-up-shirt.html
hope that helps.

Sone,
ececewah..order la pulak kengkawanku ini..takut tak sempat siap je baju hampa weh..huhu..


a.n.i.Q.u.e,
thanks for the sweetest comment :)

zu, thanks :)

Anonymous said...

mek..buat satu utk umar n hakeem..boleh?

xoxo hae

d u r a said...

hae,
untuk umar & hakim kan jumlahnya 2, bukan satu ekekeke..

Related Posts with Thumbnails