Tuesday, April 27, 2010

Dress AF

ini bukan dress AF Akademi Fantasia ya. 
ni dress AF Aqif Farhana yang punya..

kain dikirim oleh mamanya. jauh wo..dari brisbane nun.. 
dress design pun dipilih oleh mamanya..
berdasarkan design pumpkin patch tu..
tapi si tukang jahit ada buat sikit perubahan lah.. kira ok la tu kan...


dress #1: flare type
ada big ribbon.
boleh bukak masa nak basuh ye..


dress #2 : tiered type
mencabar jugak rupanya nak jahit frills kat lengan tu ya.


tak sabar nak tengok AF berpusing-pusing dengan dresses baru!

13 comments:

fham5579 said...

mesti hang kalut2 nk siapkan cepat ni kan psl k.wa dh nk blk dh...hihihi...camna hg ukuq size dia? kain dr ostolia, tailor dr msia...bangga2...srh k.wa pomot kt org ostolia pasni...hihihi

d u r a said...

hanim, aku ukoq kat safiya.sebaya kan umoq depa. so, aku assume saiz sama la kot heheh..

Diamilikku said...

syoknya..aku pun nak kirim kain kat hang lah suh buat dress kat anak aku...buleh ka??

aimila said...

fuyooo..cantek lah dura. two thumbs up!!

d u r a said...

sone, boleh..insyaalah.. tapi jangan design susah2 ok..nanti berpeluh ketiak nak figure out macam mana nak jahit hihi..

aimila, thanks!

Zura said...

Cantik sangat dura! I suka the first one tu, very pleasing combo :)

lia said...

wow!cantiknya!sukalah dress 2 tu...comel..

Cath J said...

beautiful dresses.... ^_^

Nannie said...

hi durra hmmm semuanya sweet n cantik2 bekenan akak tgk

d u r a said...

Zura, i pon suka yg tu. simple and chic!

Lia, kalo ada model yg menggayakan, pasti lagi comel heheh..

Cath J, thanks :)

Kak Nannie,kalo boleh buat smocking dress mesti lagi chomel kan?

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

bila la gamaknya hang buleh buat smoking dress ni. hmmm..aku igt tau.

d u r a said...

Eza, hahaha..ingat tetap ingat..

k Wa said...

Eheh..thanks Durr..Farhana luv it sooooo much..wlpn lambat sikit bertemu dgn dress cun nih..tp bila sampai ja..trus try occay..huhu..cepat2 aku amik sembunyi dlm lemari..nk pakai raya ok..

Related Posts with Thumbnails