Wednesday, April 21, 2010

Pyjama Party

pajama party or pyjama party or slumber party or sleepover party

Party dress code: clad in your favourite PJs, accompanied by your favourite pillow, blanket and bolster
there'll be giggles and makeover, for sure..

there'll be movies, games , treats for everyone..
it's a party that's packed with fun!

ok..ok.., tu parti orang..
nak tengok pyjama parteyy Safiya & Emir?




fun in their own way...
antara 'kawan' yang hadir
Dora, Tinger, Elmo and Wingo the car :)

I feel proud looking at my kids in their PJs, something that I made for them myself.
Tapi bila DH ajak dinner kat luar haritu.
dan cakap tak payah salin baju bebudak tu, pakai PJs kain Ikea tu aje..
rasa macam segan pulak, tambah2 tetiba DH tukar plan,
asal nak pergi The Curve, alih2 pegi Ikea.
Nanti orangramai tengok.."eh..eh sama la macam kain Ikea yang I plan nak buat bedsheet or curtain tu.."
iisshhh malu kan..
tapi belasah je lah..malas nak tukar2 baju,
lagipun tak sampai 10mins from home to Ikea, the Curve, etc..

Nonetheless, when my kids are so excited about their new baju,
this motivated me to make another for them
*happy*




10 comments:

Mrs SM said...

bestnya pakai PJ's.. i like... nk bt x reti.. so beli ja la...bt collection Baby Gap PJ's jer kt kids aku.. dua2 boy la ni ak ciwi baju bg sama lak.. ahaks...

a.n.i.Q.u.e said...

Dura .. kalau u bawa pegi Ikea tu kalau dorang pegi baring2 atas fabrik sama sure u cari tak jumpa ....

:-P

d u r a said...

Sue,
bestnya pakaikan baju sama kat your boys. senang nak cam kalo pi jalan..ahakss..

Ann,
bahahahha nanti nak try buat mcm tu lol :D

Azaidris said...

I like the part where tak jadi pegi curve..siap pegi ikea pakai baju kain ikea..hehehe
Patutnye dapat discount from ikea tau sbb bg customer idea terus apa nak buat dgn kain diaorag..Free promo tuh..
Pe lak malu..u shud be P.R.O.U.D!

Cath J said...

wow.. I am inspired to make for my boy too laaa... best...

eh eh... tak ya maluu la... kain Ikea ape... lawa giler... bukan semua org dpt beli.. ^_^

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

x pa la..kain nak buat bedsheet pun cantik apa. baru org leh tau betapa kreativ nya mak bdk2 ni jahit utk anak depa. selalunya kain nak buat bedsheet mahai wei.. hang buat baju tidoq ja ok la tu

Diamilikku said...

durra...aku duk motivated nak belajaq menjahit dari blog hang..tapi tak berani lagi nak beli mesin..takut hangat2 ta** ayam jer..hehehhe

pi blog aku naa...jawab tag pasai kasut

MamaDaniel said...

rumah dekat dgn ikea? i'm sooo jeles... heee.. saya jauh woo.. asyik bayar tol jer nak samapi sana.. hehe...

d u r a said...

Naza, kan..patut ikea buat nacam tu kan..bagi discount sebab tolong promo kain..huhu..

Cath J, kain ikea printnya memang cantik dan quite reasonable price too..tapi cepat berkedut lah..

Eza, teringat cerita 'the sound of music'. kain langsir buat baju..

Sone, beli dulu mesin. pastu tup2 hang lagi terer menjahit rupanya..
heh ada tag kasut pulak..tag purse dulu dari ieta pon tak jawab lagi heheh..

Zila, rumah dekat. tapi serious jarang pegi tengok barang. selalu pegi makan kat restoran dia tu aje. pastu balik. sedih kan..hehe

fham5579 said...

dura...mesti para mak2 yg tgk dok kata dlm hati kt mana mak depa ni beli baju tidoq depa ni? nk tnya segan...hhihi

Related Posts with Thumbnails