Tuesday, April 6, 2010

Baju Tidur #2

Adik ada, Kakak mesti ada juga.
Adik punya fabrik dari Ikea, Kakak pun dari Ikea juga.
Adik punya ada kolar, Kakak punya pun mesti ada kolar juga.




The rounded edges of Peter Pan collar..
sesuai untuk baju budak perempuan.
Tapi kenapa namanya Peter Pan..bukan ke Peter Pan tu boy?


hehe nak tayang bahagian belakang pulak..
ecece..mentang2lah dah pandai jahit kolar hehe..


Lagi sekali tayang..side view pulak dah..

Cik empunya baju..
besar sikit..takpe, sengaja buat besar boleh pakai lama huhu..
Baju ni memang roomy. 
Sesuai dengan Safiya yang selalu gatal2 apabila berpeluh. 
Senang nak selak baju bila nak garu dia.
Pattern dari majalah Ottobre 3/2006, design no.18.

haih..huduh betoi dinding tu kena conteng dengan Si Safiya nih..
tunggu dekat raya lah baru cat balik..

♥ xoxo ♥

16 comments:

Sharifah said...

cantik ..... fabric ikea ni memang menjadi idaman.. tapi tak dpt beli lg huhuh...

okinokiyo said...

duraaa lawanyaaa jeles2...
i ni pattern ada nak buat malas jek kejenye..

IMAN said...

cantik mcm yg adik punya gak
model pun cantik..

Zura said...

uwaaa....u r officially the best collar maker k dura! cantik sangat2! nak belek pattern tu lah coz memang cantik ni. great job babe!

fathiah said...

cantik sgt..pandainyaa jahit kolar..kemas je..kagum kagum :D

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

dura, really love this PJ. tapi x mau order lg sbb nak tggu anak aku umuq safiya baru nak order. boleh centu??

d u r a said...

Kak Pah,
kalo berkenan boleh mintak tolong personal shopper Tinihani tolong belikan :)

Mai,
part nak trace pattern tu la yang paling malasss sekali. tapi lepas tu dah ok dah :)

Iman,
mesti la kena buat sama cantik, baru adil kan..(heh tu baru anak 2 bole la cakap, kalo 4 nanti cemana la kann)

Zura,
owh, i'm flattered and honoured, thanks.
ha, kalo u buat design ni jugak, kira sew-along ottobre la kan..*wink*wink*

Fathiah,
thanks. practice makes perfect! :D

Eza,
eh korang ni bila pulak aku bukak order neh..jait main2 je lah beb.. tapi untuk tidak maghampakan kekawan bolah la aku adjust time aku yang sentiasa sebok tu ok..
ha..ok gak time irsa umoq safiya, teruih guna pattern safiya tu je..hehe

* a i s y a h * said...

alahai... chomelnye... :) nice work on the collar.. :)

d u r a said...

aisyah,
thanks..tapi still jealous tengok collar with stand yang u buat tu. kemas sangat :)

Maya said...

dura,
cantiknya... mesti lena tidur malam ni.. jahitan pun kemas sangat.. :D saya pun ada fabric tu... tak berusik pun lagi..

p/s dinding umah saya gitu gak.. kakaka

d u r a said...

Maya,
thanks. safiya tu kalu nak tidur lena kena pasang ekon kat dia. tak berpeluh=tidur lena. kalu safiya berpeluh=mama yang tak lena kena garu dia huhuhu...

zu_e9 said...

emm..cantiknya akak..
suka tengok akak wat bj tido yg ade kolar ni..
jeles..tp x pandai nk buat..huwaaa..
ajarkan leh x???hihihi

yan said...

salam dura,

yan ni actually silent reader blog u.....but this time around, rasenye nak tanye satu soalan....

fortunately, kita ni ada same interest....sewing and crafting...

Blh yan tanye, kat mana nak beli magazine OTTOBRE ni....yan nak beli la. Berape RM ek? tq

d u r a said...

zu-e9,
thanks, tapi akak belom sampai tahap pro sampai bole ajar orang neh. sama2 la kita belajar k :)

yan,
awak ada bagi email kan? saya dah jawab dlm email ok :)

Sellynna said...

lawanyaaaaaaaaaa...

nadia said...

canteknya! katne boleh beli ottobre yg ni? brp?
adikmanis291@yahoo.com

Related Posts with Thumbnails