Friday, May 7, 2010

syoknya dapat shopping!

kepada kawan-kawan yang bukan crafters, nak mintak maaf siap-siap lah ya
bukan syok shopping kasut
bukan syok shopping makeup
bukan syok shopping baju
even baju baby pon bukan
shopping pulak bukan kat butik yang mahal-mahal
tapi shopping kat daiso kedai jepun 5 ringgit..

syok gila dapat beli semua ni..
nama je kedai 5 ringgit, semua benda di bawah total up RM100 jugak..

tapi bahagia..
terapi minda kata ieta tapi cara dura kih..kih..

okeh..jom close up sikit

zip
selalu beli zip ykk, tapi saja nak try zip cenggini pulak

gingham ribbons, printed coton ribbon & cute kimono girl tape
yang fabric tape tu nak guna tang mana, buat apa pon tak tau
tangan gatai nak beli jugak sebab comel bangat


felts
uhhh..kalau boleh semua yang ada di kedai nak ambik dan habiskan biar orang lain tak boleh beli
huh tamak gila
nasib baik masih waras plus duit tak cukup
note: daiso tak terima kad utang okeh :P

felt di daiso adalah considered murah
selalu beli di craft heaven atau kedai kraf yang lain,
saiz A4 dah dua ringgit lebih
di daiso, saiz besar(size varies, depend on thickness/printed/designed)
baru RM5,
kira ok la.

haih, craft supply dah banyak
idea pon banyak
bila nak berkraf tak tau...

19 comments:

FAWA said...

biasa la...kalau masuk daiso, benda yang plan tak beli pun terbeli...bahagia jiwa...hu hu

Azaidris said...

I pun baru balik dr daiso..1st time pegi..Rozi's needleworks bawak. Sgt2 teruja bila sampai sana..betul..felt dia murah, tebal & cantik2. Zip pun berkenan.

Tapi..disebabkan tak plan..baru nak recce..so balik tanpa satu pun yg diatas huhu... Ada la beli bekas utk letak benang (yg semakin menimbun) & utk letak bobbins.

Next time plak baru borong (ermm..baru balik dah plan for next time?) Hehehehe..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

ni aku bkn nak komen psl brg2 kedai daiso sgt sbb aku x penah pi pun kedai ni. tau pun sbb baca entry hang. oleh kerana aku jarang blog walking sbb leka main game maka nak komen lps khatam entry hang yg lps2..

1) happy belated birthday to emir the hensem

2) brg2 yg kat puteri pos bazaar tu hang jahit suma ka..dasat2...well done to u.

3) hat quilt tu kalo nak tempah x dak discount ka, buat mid yr sales ka..teheeee..(tu yg malas nak jual kat kwn2 noh)

panjang beno komen aku mcm essay spm

Diamilikku said...

hahahahha...

aku suka komen eza yang last tuh...wink wink...
aku sebenaqnya tak tau pun apa benda yang hang beli nih durra..tapi duk galak nak beli mesin jahit kan...haiiiishhh buang duit sungguh...apa kata hang buat tutorial sikit apa benda yang hang beli n kegunaan dia untuk apa

mama nuriel said...

berkenan la tgk felt tuu......saya pun selalu beli gak benda2 yang ntah apa2....malah tak tau nak guna untuk apa......tapi satu hari nanti mesti ada guna gak....tak pun boleh cari idea nak guna untuk apa........:)

ietafakyra said...

kekekee.... uiisshh ini pun mmg terapi minda dura ooii! nama kata "shopping" tk kira apa la janji bahagiakn diri kita. dan aku mmg tk reti satu pun benda2 yg hang beli kecuali zip. hihihihihi, btw selamat "berkarya" lagi ya bebeh. but kalo wat dress lagi sila sediakn utk size 5-6thn jugak tau. bleh aku order! :D

wani said...

uwahwahwah.....sakan depa bersopping nooo..mesti kalao dh m asuk ke daiso mcm nak duduk lama2 je kat situkan..mcm semua nak beli,seb baik daiso tkleh utang...jelesnye tgk brg2 depa...tini,semuga brg2 ni akan menyemarakkan lagi semangat n motivasi utk berkarya...

wani said...

durrraaaaa....maafkan ku,punya semngt nak komen sampaikan ter taip nama tini pulakkk...maafkan ku,...ku bermaksud nama mu,dirimu,,,durra..bukan tini..(kes silap,n suke2 buka banyak blog dlm 1 masa...) hihihi
malu aaa

ainiayu said...

hahaha....sama la...klu g daiso mmg rasa nk borong suma...baru g 2 minggu lps...paling best jumpa rotary cutter blade 2 keping rm5..heheh...mana nk dpt....:))

Naddiea said...

hehe..suka..suka tgk benda2 yg kiut miut lagi berwarna warni ni.teringin gak nk shopping benda2 camni tp nk buat apa pun x tau.hihih...

fieza said...

kedai daiso ni kat mana yek..cam menarik leh gi cuci mata dan beli beli

d u r a said...

Fawa, setuju sangat. kalau masuk daiso mesti "terr"beli macam2 :)

Naza,bekas benang? nak kena pegi cari jugaklah lepas ni heee..

Eza,(i)thank you dari emir :D (ii)aku bergabung ngan my cousin. barang aku, aku jahit. barang dia,dia jahit la..kata 'handmade items' mestilah jahit sendiri :)(iii)nak murah boleh..tapi size kecik ah..kih..kih..

d u r a said...

sone, komen eza tu mmg best ..
tulah sone..hanya crafters je yg tau apa benda yg aku beli neh..tutorial..insyaalllah..(nak ambek gambaq satu2 tu yg lomah tu hehe)

mama nuriel, felt yg plain tu, kat kedai yg jual felt by meter boleh dpt yg murah. tapi yang printed felt tu, agak berbaloi beli kat daiso ni :)

ieta, terapi minda ni mmg sangat best..bahagia je rasa hehe..

d u r a said...

wani, heheh biasalah tersasul di alam siber neh, tapi barang2 tu memang menyemarakkan semangat nak berkarya.tengah cari masa yg tenang nih :D

ainiayu, best..best..org2 jepon ni,benda2 kecik pun terpikir nak jual walaupon most items were made in China jugakk..haha..

shepah, tunggu la dapat girl nantiii..macam2 benda ko nak buat..sepit rambut lah..hairband lah..hehe..

fieza, kalau kat area kl/selangor ni, ada kat ioi mall puchong, one utama, the curve. try tengok kat website daiso :)

balkhis said...

bestnya..........bila la nak p kl ni...kalau pun pegi...tau ke nak carik mana daiso ni? huhu...anyone willing to b my personal shopper? with some tips of course...hehe..buat minum air n byr parking or tambang lrt

cik ct payung said...

jeles....sapa tau kat belah kedah, penang, perlis ni ada tak kedai ni atau yg sewaktu dengannya? nak shopping jugak.

MamaDaniel said...

wah.. syoknyer... x tau plak daiso ada jual felt.. tak pasal2 daiso dpt iklan percuma.. haha.. slmt berkraf.. x sabar nk tgk hasilnyer... :)

d u r a said...

balkhis,
rakan blog kita kan dh ada yg jadi personal shopper-->tinihani agagaga jgn marah, hani:P

cik ct payung,
alaa..kat utara takda cawangan daiso lagi la..
mai la shopping kat kl ni :)

Zila,
mestila ada jual felt.org jepon kan suka berkraf. nak tengok hasill? hahah taktau bila boleh berhasil:D

a.n.i.Q.u.e said...

Waaaaarghhhh... kat kedah tak dak DAISO !!!!!

*sob*

Related Posts with Thumbnails