Tuesday, June 15, 2010

bergumbira di cosmos world


bila cuti sekolah, mulalah nak bawa anak-anak berjalan-jalan.

padahal anak-anak belum bersekolah, bila-bila masa pun boleh berjalan-jalan tak perlu tunggu cuti sekolah.

tapi nak memeriahkan suasana cuti sekolah juga - jom ke cosmos world, berjaya times square!

 fantasy garden, cosmos world

@ botanic drive, lajunyaa safiya..

safiya @ buddy go round

azzahra & nuril ambik dinasour sorang satu

adik emir duduk dalam teapot je lah..

safiya @ flying bumble bee

safiya @ honey bump
bawak keta tengok depan lah sayang..

azzahra & emir @ playground
berani betul emir, tak padan dengan kecik..

oh, boyy..


lepas penat main, mari makan aiskrim !

bye-bye cosmos world..

sebagai ibubapa mithali (ecece), kami cuma  temankan anak-anak di fantasy garden saja.. agak rugi juga bila bayar rm-thirty-something untuk seorang dewasa & tak dapat enjoy rides for adult seperti supersonic odyssey (roller coaster) etc. tapi ada incident tau di theme park ni. baca sini.

lain kali nak tipu kata i pregnant, so cuma perlu bayar rm10 untuk masuk. after all, masuk cosmos world pun nak temankan anak-anak je..

diorang percaya kot bila nampak lebihan lemak di perut ini.. ;P

6 comments:

working mom... said...

hahahaha....bagus idea durra tu nak klentong pasal pegnen..nnt bley akak guna sbb akak pon bukan minat sgt nak naik bende2 tu...mak takotttttttttt!

ietafakyra said...

wah! meriahssss... mana ada mcm preggy pun hg dura, ri tu aku tgk elok ja aaaiihh! saja la tu nak propa ek. hihihiihhi, btw scary la jugak if ada incident centu terjadi. hg ada nampak ka beb? sungguh sooookkkkaaa anak2 hang main weh. enjoyssssssssss!

d u r a said...

kak ila, kalau kita pegnen, tag yg kena lekat kat pergelangan tangan tu tulis kita sebagai guardian je. means tak boleh naik rides yg ganas2 tuh.
tapi takpa la umo2 gini pon rasa mcm dah tak excited nak naik semua tu. dpt tahu pon sebab my sis yg peggy tu ada.

ieta, haritu illusi baju je. kalau pakai baju2 yg tertentu mulala semua spare tyre keluaq hehe.
incident theme park tu jadi tahun 2006 kalo tak silap.
bawak2 anak2 mai sini sebab nak bagi depa happy. depa happy kita pon laagii happy kan.

Diamilikku said...

aku duk plan nak pi bulan 7 nih..aku nak pakai baju2 yang ala2 kembang mcm preggy..pastu mengaku aku preggy..hehehhe..thanx dura for the tips...

fham5579 said...

owh kalau camtu aku kena pi la ni la..ha la rugi no byq mahai2 tp kita x naik pn...mana nk kawai anak2 lagi..x minat sama pun...budak2 kena brp wei?
eh ha...hg x attend anak ac nya birthday sekali ka? kan depa wat kt sini gk..hahaha

d u r a said...

pi sone, jangan tak pi..nak pi genting jauh sikit. pi times sq je lah ok la bawak kanak2 ribena.

hanim, tu la dok rasa rugi sampai la ni..budak2 bawak 3 kaki tinggi foc. kalau tak silap aku rm17 kot. tak berapa sure la. bayaq sekali harung rombongan yg pi, tak bape ingat hehe

Related Posts with Thumbnails