Monday, February 8, 2010

Camouflage

I made two simple pants in camouflage prints for my kids.
 
The blue camouflage pants is for my darling daughter.
It supposed to be in pink but she insisted on the blue colour.

 
my Miss Smarty Pants
pagi petang siang malam asyik nak pakai baju princess aje..


The brown camouflage pants is for momma's boy.
beli fabrik ni kat kamdar jln TAR.. 3 days after, pergi lagi nak beli dah habis..T_T

 

Let's see whether this pants really camouflaged with the sofa..


Yeah, it works!
I barely see the pants now..

Another military action..
 
 
Ok..ok..enough on taking pictures..

 
mama kena buat susu sekarang..chiow!

17 comments:

TiniHani said...

muahhahah ingat tadi nak hantar bdk duaorang tu pi khidmat negara.. ekekek

d u r a said...

hani,
ni kira training dari kecik la ni.lepas spm nanti dah terer dah bila masuk PLKN haha.

My Botang said...

cute pants.. nampak very pro. Good job Dura..

Haida Hussin said...

samalah dgn puteri saya nih.. baju princess je.. kekadang saya sorokkan.. hehe

jessie said...

comelnyer!!! teringin nk wat seluar budak kecik tp trpksa pk 2-3 kali sbb takder model. hihihi.. good job,Dura!

d u r a said...

Sue, thanks but i'm not that pro :)

Kak Haida, bukan setakat baju je kak.. beg, tumbler, accessories semua nak princes..haih budak2 sekarang ni...

Jessie, my models ikut mood jugak. sometimes they are really against taking pics huhu..

Sellynna said...

wah sweet betul.. dulu penah beli suar kaler biru tu.. corak tu pon seakan2 sama.. kt macro cheras (skang tesco cheras), tp x sekemas yg awak buat.. baru pakai skali da koyak.. bagus jugak dpt jait sndiri suar tuk anak ye tak..

d u r a said...

Sellynna,
susah nak dapat corak tu kat sini.
sebenarnya takde la kemas sangat pon saya jahit..bolehla untuk anak2 pakai :)

Jess said...

hi dura, i pun nak kain macam itu...kamdar sini tak nampak pun...

nice pants!

Rosni said...

Hai.. Kat mana nak dapat benda-benda tu yang loop turner tu dsbg nya tu..

Minat menjahit

d u r a said...

Jess,
i bought the fabric at Kamdar jln TAR.
Memang cepat habis kain tu.
Too bad i only bought 1m during my first visit.

Rosni,
Kat kedai2 kraf especially focusing on patchwork selalunya ada tools ni.
Kalau kedai alat jahitan selalunya tak ada.
Kalau susah nak cari, beli saja kat sini http://coretanseni.blogspot.com/

Zura said...

cute lah dura! esp blue camo tu comel sangat!

Rodzila said...

Salam Puan Durra..
Saya nak invite puan ke blog saya..bukan apa..
ada entry sikit pasal puan.
Pasal seluar camouflage tu..saya pun dah dapat cari kain macam tu...
Sila la yer..
tengkiu..tengkiu..

d u r a said...

Rodzila..
ala..takyah la berpuan-puan..mcm cikgu besor pulak hehe..

bestnya dpt beli kain tu..saya memang menyesal sampai sekarang sebab masa first time pegi kamdar tak beli banyak..huhu..

Rodzila said...

Durra..
Ahakkss..
Ni baru je nak letak kain nak dipotong ada je yang tarik2..
tak cukup tarik dorang siap baring lagi atas kain tu.
huhu

Anonymous said...

durratul a'in..
cmner ek kalo nak mendapatkan
jahitan yg kemas kt cawat ek?

d u r a said...

Rodzila,
biasala tu..anak2 memang suka 'membantu' huhu

Anon,
tak berapa paham la soalan itu. awak boleh email saya.

Related Posts with Thumbnails