Tuesday, February 2, 2010

Ottobre Sew along - Fuchsia Pink Dress FOR SALE

oh malunya bila tengok blog kawan2 yang lain semua dah siap dress untuk Ottobre Sewalong dan tersedar i yang paling lambat siap. padahal haritu, i yang paling teruja nak join.ah tak kisah lah yang penting siap jugak dress tu kan.. kan.. kann...

so, inilah dress yang lambat tu. warna purplish-pink or fuchsia pink.

kalau ikut design asal, bottom band tu sebenarnya lebar. tapi i pendekkan dia sebab i guna kain pink yang plain aje. lepastu rasa macam tak cantik kalau lebar :P

 
untuk frills dress ni, i kemaskan dengan menggunakan narrow hem foot -jahitan zigzag.


 
kemasan bahagian lengan pula, i guna  bias tape.

ok. sekarang nak tengok model kecik gayakan pula tak?


huhu.. selalunya bila jahit dress, i selalu buat 1 or 2 size bigger. konon boleh pakai lama. tapi kali ni bersaiz-saiz bigger. labuh sampai kaki.
 
ok. model dah sangat tidak mahu berkerjasama dalam memberikan pose-pose yang HOT, dan akhirnya merajuk..

model ini merajuk dan nampaknya beliau tak mahu pakai dress ni lagi.

So,
I'm thinking of letting this baby(the dress, not the model :D) go @ RM35.00 (domestic postage included).
Made of lightweight cotton fabric.
Length of dress (measured from neckline) 24inch 
Very roomy kind of dress and i think it can easily fitted up to 7 y.o kid (Please note that my model is 3+y.o)
Payment via CIMB only.
Ready stock. Available for sale. One item only.

Anyone interested?
do drop me an email  dura6769@gmail.com :)

---------------------------------------------------
quick update!
thanks a zillions to the buyer who'd also received this..
hairband!

p/s: i dah basuh dulu baju tu, siap letak softlan satu penutup penuh hehe  :)

thanks again!

11 comments:

Zura said...

Yeay! Takpelah lambat pon bukan ada bagi markah pun durra ekeke...

I LOVE the swirly fabric! comelnya ala2 retro gitu, beli kat mana ni? nampak texture macam voile..btw, the dress is darling too bad labuh sket on little safiya...Hanan pulak macam terkecik, I traced size 92 but did not add seam allowance (ottobre pattern takde s.a kena tambah and I memang malas lol)

Will see if there are a few others would want to complete sewing it before featuring. thanks for joining babe, it's a blast! :)

d u r a said...

zura, sebenarnya sangat LEGA bila dah siap. kalo tidak rasa mcm ada hutang keliling pingging lols.
fabric tu beli kat kedai somewhere around kl.

i pulak tak deduct area for the bottom band. lepastu i tambah pulak another fabric for the band. tu yang labuh gila tu hehe..

Haida Hussin said...

durra.. tq

ketawa saya baca "kali ni bersaiz-saiz bigger".. hhehe
tapi cantik jugak walaupun labuh.. jd long gown.
comel betul safiya pakai.
kalau saya tak tau menjahit saya dah beli dah baju ni dgn dura.. :-)

neeza said...

nice dress eventho agak besar.. nak try jahit jugak la.. heheh.. and i spot new gadget.. hehehe.. the mannequin.. dah bole bukak kedai ni ;-)

d u r a said...

hihi Kak Haida, thanks..
itulah konon2 nak pakai lama , last-last besar gile..

Neeza,
jahit la. masih ada masa lagi ni..
about the mannequin, sebenarnya dah 2 bulan beli tapi tak guna sebab tak muat nak display baju. mannequin tu saiz girl(paling besar dalam kid's range), so kali ni muat la sebab baju besar hehe :D

Syahirah Suhaimi said...

cantik!! nak beli untuk suri tapi kena tunggu 3-4 tahun lagi. nnt cu ain buat satu untuk suri raudhah ye :)

fham5579 said...

wah..dh start sale dh kwn ku ini...good luck2...sygnya aku xdk anak pompuan...

d u r a said...

irah,
kak ain mmg ada plan buat something for baby suri this weekend :)

hanim,
ehehe sale benda yg dah siap. kalo custom made x berani amek sebab takut x sempat almaklumlah aku kan very the bz :D

AdikManis said...

durra, katne boleh beli ottobre ek?

d u r a said...

AdikManis, try tengok kat ootbre website. boleh beli kat situ, diorang deliver seluruh dunia.

sayunk said...

jom singgah..
http://sayunk.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails